Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δικαίωμα στην επιλογή...

Μαζική είναι η συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση των καταστημάτων εστίασης-αναψυχής του Αγρινίου ενάντια στον αντικαπνιστικό νόμο. Δυο καφετέριες και τέσσερα καφενεία λειτούργησαν σήμερα στο Αγρίνιο, γεγονός που αντικατοπτρίζει την μεγάλη συμμετοχή που είχε η σημερινή κινητοποίηση των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής, κατά των μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματα αυτά.

Οι επαγγελματίες το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο του Αγρινίου, με πλακάτ υπέρ του δικαιώματος της επιλογής των πελατών τους και επισήμαναν για άλλη μια φορά πως η εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει την «χαριστική βολή» για χιλιάδες επιχειρήσεις πανελλαδικά, και δεκάδες σε τοπικό επίπεδο.
Στην συγκέντρωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος των επαγγελματιών του κλάδου στο Αγρίνιο, Ηλίας Καλλέργης, ενώ στη συνέχεια η Επιτροπή Αγώνα των επαγγελματιών, συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Θ. Λαδά, μιας και ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, συμμετείχε σε σύσκεψη στην Πάτρα.

Οι απεργοί, επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης και ζήτησαν ραντεβού με τον δήμαρχο Αγρινίου, ώστε να τον ενημερώσουν για το πρόβλημα, μιας και όπως είναι γνωστό, η δημοτική αστυνομία, έχει το κύριο βάρος των ελέγχων για την εφαρμογή του νόμου.
Αμέσως μετά, οι επαγγελματίες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν εκ νέου για να εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.
πηγη:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου