Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ασκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ....

Όπως φαίνεται στο βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=SlF-URQfuoA&feature=player_embedded που καταγράφεται η εξέλιξη της άσκησης ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ, η άσκηση ξεκινά με αψιμαχίες με όπλα μεταξύ στρατιωτών και ατάκτων. Μετά παρουσιάζονται στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλλουν πολίτες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν η λέξη "Ειρήνη" και "Πηγαίνετε Σπίτια σας" στα ... αγγλικά !
Επιπρόσθετα παρατηρώντας προσεκτικά το βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα ένα όχημα VBL, ένα φορτηγό και ένα ΤΟΜΠ M113A1 του ΕΣ να εισέρχονται στην περιοχή που εξελίχτηκε η διαδήλωση και να φέρουν πανό επί των οποίων, αναγραφόταν πάλι στα αγγλικά οι λέξεις Humanitarian Assistance.
Με λίγα λόγια η άσκηση αυτή είχε να κάνει με την αντιμετώπιση διαδηλωτών και επικίνδυνων καταστάσεων σε πρώην εμπόλεμες περιοχές, σε ξένες χώρες όπου επικρατούν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και σταθερότητας, σε χώρες που βγήκαν από εμφύλιες συρράξεις κλπ. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το Κόσσοβο που ακόμα και σήμερα δέκα χρόνια μετά την λήξη του πολέμου οι διεθνοτικές συγκρούσεις και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν αποτελούν την εξαίρεση αλλά τον κανόνα.
Για την ιστορία πριν από μερικά χρόνια μία ελληνική μονάδα η οποία προστάτευε μία ορθόδοξη σερβική εκκλησία δέχτηκε επίθεση από ομάδα Αλβανών πολιτών οι οποίοι ήθελαν να καταστρέψουν την εκκλησία. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν η καταστροφή ενός οχήματος VBL του ελληνικού Στρατού και η αναγκαστική αποχώρηση της ελληνικής δύναμης η οποία δεν ήταν προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μία τόσο σύνθετη κατάσταση.
πηγη:.defencenet.gr
σχολιο:παραμύθια της Χαλυμας τωρα τους πηρε ο πονος να κανουν την ασκηση μετα απο τοσα χρονια ποιον κοροϊδεύουν δεν ντρέπονται λιγο,ετοιμαστείτε για τα χειρότερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου