Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απειλούν να μην ψηφίσουν το ν.σ. για τις Natura πάνω από 20 βουλευτές...

Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζονται να εξαπολύσουν τουλάχιστον είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίανας Μπιρμπίλι στην αυριανή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα. Οι «πράσινοι» αντάρτες διαμηνύουν ότι θα καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και αυτό γιατί δεν ικανοποιήθηκαν από τις τροποποιήσεις που κατέθεσε η υπουργός.

 Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι η κυρία Μπιρμπίλη δεν τήρησε της δεσμεύσεις της σχετικά με τις αλλαγές που θα πραγματοποιούσε στις διατάξεις για την δόμηση στις περιοχές natura.
 Οι «παρεκκλίσεις» τις κυρίας Μπιρμπίλη αφορούν στην εκτός σχεδίου δόμηση οικοπέδων έκτασης 4 στρεμμάτων στις περιοχές natura οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ύστερα από τις έντονες πιέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή. Με τις τροποποιήσεις που έφερε σήμερα η υπουργός, αλλάζει για τρίτη φορά το αρχικό νομοσχέδιο και ορίζει μεταξύ άλλων ότι επιτρέπεται η δόμηση σε οικόπεδα έκτασης 4 στρεμμάτων στις προστατευόμενες περιοχές νατούρα, για τα οποία υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι που έχουν μεταγραφεί στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία μέχρι την 1η Μαρτίου.

Ωστόσο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η εν λόγω αλλαγή δεν είναι εκείνη που είχε δεσμευτεί η κυρία Μπιρμπίλη να κάνει κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Μάλιστα ζητούν να διαγραφούν όλες οι προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο, με εξαίρεση την έκταση, και επιπλέον να διασφαλίζονται με κάποιο τρόπο και οι εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες.
Τέλος είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας κατέστησε σαφές το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ότι οι διαφωνίες προς τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
πηγη:protothema


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου