Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Γερμανοί έμποροι αγοράζουν χρυσά δόντια!

«Επιδρομή» Γερμανών εμπόρων μετάλλων που αναζητούν ευκαιρίες για φθηνές αγορές, από Ελληνες που είναι σε άμεση οικονομική ανάγκη, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα. Μετά τον 13ο και τον 14ο μισθό, τις συντάξεις και τα επιδόματά μας, οι Γερμανοί έβαλαν τώρα στο στόχαστρό τους και τα κοσμήματα, ακόμη και τα χρυσά μας δόντια!

Εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών οίκων χρυσού αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες έμποροι μετάλλων από τη Γερμανία έχουν αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και είναι έτοιμοι να πουλήσουν όσο-όσο χρυσά και ασημένια κοσμήματα. Ετσι, έρχονται στη χώρα μας, στήνουν ατομικές επιχειρήσεις και γυρίζουν από πόλη σε πόλη πετώντας φυλλάδια που αναφέρουν ότι αγοράζουν από χρυσά ρολόγια και κοσμήματα μέχρι και χρυσά δόντια με τα σφραγίσματα!

Με αυτό τον τρόπο μαζεύουν κοσμήματα σε πολύ χαμηλή τιμή και στη συνέχεια τα στέλνουν για λιώσιμο στη Γερμανία ή τα μεταπωλούν σε χρυσοχόους στο εξωτερικό. Ηδη, ύστερα από καταγγελίες, Αστυνομία και ΣΔΟΕ συνέλαβαν δύο εμπόρους οι οποίοι είχαν στήσει την επιχείρησή τους σε ξενοδοχεία και δέχονταν απελπισμένους Ελληνες που έψαχναν να πουλήσουν τα κοσμήματά τους. Οι δύο Γερμανοι αφέθηκαν ελεύθεροι πληρώνοντας ένα μικρό πρόστιμο που τους επιβλήθηκε από το ΣΔΟΕ για κάποιες παρατυπίες και πλέον συνεχίζουν τη δράση τους.
πηγη:protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου