Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο των πνευμόνων.

Ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του καρκίνου των πνευμόνων αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες ασθενείς, αφού μπορεί να μετατρέψει μια θανατηφόρο ασθένεια σε μια κατάσταση που θα είναι εύκολο να ελεγχθεί, όπως για παράδειγμα, ο διαβήτης. Επιστήμονες από τη Μελβούρνη ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο τις πρώτες δοκιμές του οποίου ξεκινούν το 2011, στο νοσοκομείο St. Vincent's της Μελβούρνης, σε άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο των πνευμόνων, που φέρει την...

ονομασία squamous, ελπίζουν δε ότι και άλλα νοσοκομεία σε παγκόσμια κλίμακα, θα κάνουν τις ίδιες δοκιμές, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία των δοκιμών. Αν διαπιστωθεί ότι το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, η θεραπεία θα είναι διαθέσιμη σε τρία με πέντε χρόνια.
«Σε πολλές περιπτώσεις ο όγκος εξαφανίζεται εντελώς» και «σε άλλες περιπτώσεις το φάρμακο σταματά τη μεγέθυνση του όγκου και παρατηρείται σμίκρυνση αυτού σε μεγάλο βαθμό. Σ' αυτή τη μορφή, ο όγκος μπορεί να μείνει πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό επίτευγμα της επιστήμης. Ο θανατηφόρος καρκίνος των πνευμόνων μπορεί να μετατραπεί σε μια χρόνια ελεγχόμενη κατάσταση, όπως είναι ο διαβήτης».
«Πράγμα που σημαίνει ότι με τη νέα ανακάλυψη βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του ασθενούς, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η διάρκεια ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου