Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργο τα έμαθες τα νέα; Η Ιρλανδία πήρε τα λεφτά χωρίς μνημόνιο.

Οριακά και συγκεκριμένα με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνολικού ύψους 85 δισ. δολαρίων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία έχουν καταστήσει σαφές ότι... θα επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία, αν έρθουν στην εξουσία μετά τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου. (σε αντίθεση με τον δικό μας εδώ δήθεν αντιμνημονιακό Σαμαρά, ο οποίος, ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ, αλλά αντίθετα δήλωσε ότι θα παραμείνει σε ισχύ το μνημόνιο, αν και όταν έρθει στην εξουσία)

Το ΔΝΤ ανέφερε από την πλευρά του ότι «θα είναι πρόθυμο να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση» μετά τις εκλογές. (για τους Ιρλανδούς είναι πρόθυμοι, εμάς γιατί μας έπιασαν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ, δεν το καταλαβαίνω, λέτε να μην είναι πολύ ικανή η κυβέρνησή μας;) Αυτό κατάφερε η Ιρλανδική κυβέρνηση θέτοντας ως κύριο και μοναδικό γνώμονα των κινήσεων-αποφάσεών της το συμφέρον του Ιρλανδικού λαού. (όχι σαν κάτι άλλους που ξέρω, που το μόνο συμφέρον που δεν λογάριασιαν, ήταν το συμφέρον του λαού). Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να νιώθει ΚΑΜΙΑ διάθεση μεταμέλειας, συνεχίζει να στηρίζει το μνημόνιο και να νομοθετεί με νέα αισχρά νομοσχέδια εις βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του Ελληνικού λαού.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη -της δανειοδότησης χωρίς μνημόνιο- στην Ιρλανδία, απογυμνώνει και τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρει πλέον προσωπικά και αποκλειστικά την ευθύνη της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

πηγη:από (Αιτωλία, minimastompoukali)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου